Historický epos Gladiátor viac než dve dekády po svojej premiére konečne dostane pokračovanie. Gladiátor 2 je podľa Deadline hotovou vecou a film už získal aj hlavnú hereckú hviezdu.

O titulnú rolu v pripravovanej snímke sa v Hollywoode strhla veľká bitka, ktorú nakoniec vyhral pomerne neznámy 26-ročný írsky herec Paul Mescal. Mescal v pokračovaní Gladiátora stvárni dospelého Luciusa, syna Lucilly a generála Maximusa.

Príbeh Gladiátor 2 sa bude odohrávať roky po pôvodnom filme, konkrétne detaily však zatiaľ chýbajú. Réžiu si opätovne vezme na starosť veterán Ridley Scott, ktorý sa na nového Gladiátora vrhne hneď po skončení prác na jeho ďalšej veľkorozpočtovej historickej dráme Napoleon, ktorú točí pre Apple TV+.

Scott si z pôvodného tímu, ktorý sa postaral o Gladiátora, prinesie viacero posíl, či sa vráti aj Russell Crowe zatiaľ nevedno. Jeho účasť vo filme by pri spomienkových scénach určite dávala zmysel, Lucius k Maximusovi v pôvodnom filme vo veľkom vzhliadal.

Bláznivé scenáre

O pokračovaní legendárneho veľkofilmu Ridleyho Scotta sa v Hollywoode hovorí najmenej posledných 10 rokov, počas ktorých sa k fanúšikom pôvodnej snímky dostalo hneď niekoľko bláznivých nápadov na pokračovanie.

K najbizarnejším patrí scenár Nicka Cavea, ktorý chcel do druhého Gladiátora pridať božstvá a film premeniť na vojnu medzi ľuďmi a rímskymi bohmi, pričom šampiónom ľudí by bol práve generál Maximus, ktorý sa vráti z podsvetia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú