Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Satelitné internetové pripojenie od spoločnosti Elona Muska doteraz využíva od spustenia otvoreného beta testovania celkovo až 10 000 ľudí v USA a v zahraničí. SpaceX doteraz spustil tento internet okrem USA aj vo Veľkej Británii a onedlho zavíta do ďalšej európskej krajiny. Na domácej pôde však firma evidovala omnoho väčší záujem, informuje CNBC.

V rámci otvoreného beta testu môžu zákazníci, ktorí sa doň prihlásili, získať anténu a router pri príjem satelitného internetu zo Starlinkov za mesačný poplatok 99 dolárov a jednorazový poplatok za zariadenia vo výške 499 dolárov. V tejto cene je zahrnutý router aj anténa, na ktorú sa po rozobratí pozreli aj odborníci. Prekvapila viacerými unikátnymi technológiami.

Tento satelitný internet doteraz využilo 10 000 zákazníkov, no podľa SpaceX oň prejavilo záujem do júla minulého roka až 700 000 ľudí len v rámci USA. Dopyt po tomto pripojení zo zahraničia tak môže toto číslo výrazne prevyšovať.

SpaceX tiež splnil podmienku FCC (Federálna komisia pre komunikáciu) v oblasti rýchlosti tohto pripojenia, ktoré je dostupné so 100 Mbps downloadom a 20 Mpbs uploadom pre väčšinu zákazníkov. Vylepšil aj odozvu internetu, ktorá má byť v priemere nižšia ako 31 ms. Vďaka tomu tak získal ešte v decembri podporu od FCC vo výške až 885,5 milióna dolárov, informuje CNET.

Zdroj: CNBC, CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú