Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

SpaceX to má v týchto dňoch poriadne nabité. Dôkazom toho je aj dnešný plán spoločnosti odštartovať až 3 rakety. Podľa údajov zo SpaceFlightNow budú dva z nich štarty rakety Falcon 9.

Dnes čaká inžinierov zo SpaceX poriadne nabitá nedeľa. Už o 10:12 miestneho času (16:12 nášho času) príde na rad štart rakety Falcon 9 s ďalšou várkou satelitov Starlink. Jedná sa o štart, ktorý bol preložený zo soboty. Štart prebehne z Kennedyho vesmírneho centra na Floride a jedná sa už o 12 várku satelitov.

Druhý štart Falcon 9 s argentínskym satelitom SAOCOM 1B na palube by mal podľa plánov prebehnúť 19:19 miestneho času (1:19 nášho času). Táto raketa bude štartovať zo základne Cape Canaveral na Floride, pričom štart mal pôvodne prebehnúť už 27. augusta.

Ako však upozornil portál Cnet, v nedeľu je tiež na pláne ďalší test prototypu Starship s označením SN6. Ďalší „hop“ by mal vyniesť raketu do výšky 150 metrov a tento test bude prevádzaný zo základne Boca Chica v Texase a naplánovaný je na 9:00 miestneho času (15:00 nášho času).

Zdroj: SpaceFlightNow, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú