Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sony vo vybraných trhoch zvyšuje cenu Playstationu 5.

Novým cenám sa nevyhnú ani európski zákazníci, pričom sa mení cenovka pri diskovej aj digitálnej verzii, informovalo dnes Sony.

U nás ceny porastú v oboch prípadoch o 50 €. Za diskovú verziu si po novom zaplatíme odporúčanú cenu 549,99 € a za digitálnu verziu 449,99 €.

Doteraz stál najnovší PlayStation 499,99 €, respektíve 399,99 €.

Realita je však taká, že podľa cien na Heureka.sk u nás PlayStation 5 s mechanikou za menej ako 619 € nekúpiš. Príčinou je vysoký dopyt a nedostatočné zásoby pre náš trh, po tomto zdražovaní si teda pravdepodobne budeš musieť do vrecka siahnuť ešte hlbšie.

Už stokrát omieľané dôvody

Ako jeden z hlavných dôvodov Sony vo svojej správe uvádza infláciu, ktorej sekunduje pokles nákupnej sily mien. Taktiež sa odvolávajú na všeobecnú zmenu ekonomických pomerov v daných regiónoch.

Ceny sa zvyšujú aj v Británii, Japonsku, Číne, Austrálii, Mexiku a Kanade.

Sony zároveň uvádza, že ich hlavnou prioritou naďalej ostáva vyriešiť problém s výrobou a dodávkou PlayStationu 5. Za posledné obdobie v tomto ohľade urobili veľké kroky, no stále majú priestor zlepšiť sa. Vyzerá to tak, že dopyt ani po roku a pol od vydania neoslabol.

Ak sa aj napriek zdražovaniu rozhodneš si PlayStation 5 zadovážiť, určite venuj pozornosť nášmu článku, ktorý ti život s PS5 dokáže výrazne spríjemniť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú