Sony pomaly ale isto mení svoj prístup k portovaniu hier určených výhradne pre konzolu PlayStation na počítače. Tento postoj však zmenilo minuloročným „prekvapením“ v podobe Horizon Zero Dawn a prezident spoločnosti Jim Ryan dnes pre British GQ potvrdil, že PC hráči sa môžu tešiť na niekoľko nových titulov z konzol Sony, upozornil The Verge.

Prvou hrou na rade sa stáva obľúbený apokalyptický titul Days Gone, ktorý na PC príde už túto jar. Správu potvrdilo aj štúdio Bend na svojom Twitteri, pričom ďalšie podrobnosti by sme sa mali dozvedieť už čoskoro.

Zatiaľ nie je jasné, ktoré tituly okrem zombie akcie z PS4 môžeme v PC vydaní očakávať, no minulý rok sa okrem Days Gone hovorilo aj o Bloodborne či sérii Uncharted, hoci Sony správy v danom čase poprelo.

No a prečo sa japonská spoločnosť rozhodla zmeniť svoj prístup k portovaniu konzolových hier? Podľa Ryana ide o príležitosť dostať skvelé tituly širšiemu publiku a vyrovnať sa so stále vyššími nákladmi na výrobu hier. Sprístupnenie konzolových hier pre PC tiež nie je príliš náročné a pre Sony tak ide o jednoznačný krok vpred.

Zdroj: British GQ, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú