Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zisk japonskej firmy Sony, ktorá je producentom videohier a elektroniky, v jej účtovnom štvrtom kvartáli medziročne vzrástol osemnásobne na 107 miliárd jenov. Výsledok firmy za január až marec podporilo to, že ľudia, ktorí museli počas pandémie koronavírusu zostať doma, trávili čas pri videohrách. Kvartálne tržby spoločnosti Sony oproti rovnakému obdobiu minulého roka stúpli o 27 percent na 2,2 bilióna jenov.

Za celý svoj účtovný rok, ktorý sa skončil 31. marca, firma Sony vykázala rekordný zisk 1,17 bilióna jenov. V porovnaní s predchádzajúcim účtovným rokom sa zisk zvýšil približne dvojnásobne. Dopyt po hernej konzole PlayStation 5, ktorú spoločnosť na trh uviedla v minulom roku, pretrváva a globálne Sony predala 7,8 milióna kusov. K vysokému zisku za uplynulý účtovný rok prispela aj finančná divízia Sony, do ktorej patrí aj bankovníctvo a poisťovníctvo.

Spoločnosť Sony však prognózuje, že v terajšom účtovnom roku, ktorý potrvá do konca marca 2022, jej zisk oslabí o 44 percent na úroveň 660 miliárd jenov. Pokles zisku očakáva napriek tomu, že predpokladá rast tržieb o takmer 8 percent na 9,7 bilióna jenov.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú