Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Fanúškovia herných konzol od japonského Sony dúfali, že počas konferencie CES 2020 im spoločnosť odhalí novinku, na ktorej tak dlho pracuje. V skutočnosti sme sa dočkali iba niekoľkých noviniek. Sony predstavilo len logo, ktoré bude s PS5 späté, a čas, kedy môže prísť konzola novej generácie na svet, informuje CNET.

Spoločnosť predstavila logo PS5, ktoré však v skutočnosti pripomína rovnaké logo ako pri PS4, no s upraveným číslom. Popritom výrobca potvrdil, že tejto novinky sa dočkáme počas prázdnin a spolu s ňou príde aj ovládač, ktorý má pomocou novej haptickej odozvy ešte viac prehĺbiť zážitok z hrania. Ďalším dôležitým vylepšením ovládača sú adaptívne spúšte v tlačidlách L2/ R2, ktoré si môžu vývojári hier prispôsobiť.

Čo sa samotného hardvéru konzoly týka, dočkať by sme sa mali procesora AMD Zen 2 a grafiky AMD s ray-tracing technológiou a 3D audia. Chýbať by nemalo ani rýchle SSD úložisko, podpora HDR štandardu a 8K rozlíšenia, informuje BGR. Informácie sa môžu v priebehu nasledujúcich mesiacov ešte upresniť. Cena nového PlayStation 5 zatiaľ známa nie je.

Zdroj: CNET, PlayStation, BGR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú