Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

AKTUALIZOVANÉ:

Japonská spoločnosť Sony správy dementovala a označila správy Bloombergu za falošné. V oficiálnom vyhlásení spoločnosť uvádza, že nezverejňuje informácie týkajúce sa výrobného množstva PS5, ktoré zostali od začiatku sériovej výroby nezmenené.

Pôvodná správa:

Sony malo na základe prebiehajúcej pandémie zrejme veľké oči. Japonská spoločnosť v júli navýšila plánovanú produkcia kusov PS5, keďže očakávala, že ľudia budú aj naďalej doma. Bloomberg však upozorňuje na problémy vo výrobnom procese.

Kvôli tomu muselo Sony okresať produkciu za aktuálny fiškálny rok o 4 milióny jednotiek. Do konca marca sa tak vyrobí približne 11 miliónov kusov PS5, zatiaľ čo pôvodne Sony plánovalo vyrobiť 10 miliónov jednotiek už koncom tohto roka, informoval The Verge. Sony totiž narazilo na problém vo výrobnom procese. Nedokáže v plnej miere využiť potrebné čipy navrhnuté spoločnosťou AMD.

Sony

Podľa zdroja je až 50 % týchto kľúčových čipov nepoužiteľných, čo znamená, že spoločnosť nedokáže vyrábať požadované množstvo konzol. Produkcia sa má postupne zlepšovať, no stále nedosiahla stabilnú úroveň. V závislosti od tejto informácie klesli akcie Sony podľa Bloombergu o 2,41 %. Uvidíme teda, ako sa japonskej spoločnosti pošťastí na akciovom trhu po zajtrajšej prezentácii, ktorá má odhaliť dátum vydania a cenovku PS5.

Zdroj: The Verge, Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú