Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek tomu, že spoločnosť Tesla predstavila solárnu strechu už v roku 2016, stále prichádza s viacerými novinkami, ktoré by mali zabezpečiť, aby ju používalo čoraz viac ľudí. Najnovšie Elon Musk na sociálnej sieti Twitter prezradil ďalšie zaujímavé novinky, informuje Engadget.

Jedným z najväčších problémov pri kúpe solárnej strechy bola práve vysoká cena. Spoločnosť sa preto rozhodla pridať možnosť, vďaka ktorej bude tento produkt cenovo výhodnejší. Jedná sa o program Rent Solar, v rámci ktorého budú môcť záujemcovia (zatiaľ šiestich amerických štátov) jednoducho platiť mesačný poplatok vo výške približne 50 dolárov.

Ďalšou skvelou novinkou je aj oznámenie, že predaj solárnej strechy začne od budúceho roka aj v Európe, informuje BNN Bloomberg. Uviedol to samotný Musk na sociálnej sieti Twitter. Rozšírenie o európsky trh je pravdepodobne reakciou na plánované zvýšenie produkcie, po ktorom by mala spoločnosť vyrábať až 1000 kusov solárnej krytiny týždenne. Vďaka týmto novinkám by solárne strechy mohli byť pre obyvateľov ešte väčším lákadlom a dôvodom, ktorý im v praxi môže ušetriť až 500 dolárov ročne.

Zdroj: Engadget, BNN Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú