Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Lietajúce auto zo Slovenska sa opäť dostalo do pozornosti po zverejnení záberov z testovacích letov, ktoré boli vykonané v rámci certifikačného procesu ešte vlani na jeseň. Teraz sa Aeromobil prezentuje aj v prvom reklamnom spote, ktorý má upozorňovať na blížiace sa spustenie komerčného predaja. Dostupný má byť o 2 roky.

Posledná verzia lietajúceho AeroMobilu s novým dizajnom exteriéru už prešla počas svojho vývoja vyše 10 000 hodinami simulovaných a reálnych letových testov a inžinieri na jej vývoji strávili podľa dostupných informácií vyše 300 000 hodín. S predajom tohto stroja plánuje slovenská firma začať v roku 2023, kedy uplynie 10 rokov od jej založenia.

Pohon Aeromobilu zaisťuje spaľovací motor s turbom o výkone 300 konských síl (224 kW), ktorý navyše spĺňa aj novšiu emisnú normu Euro 6d. Premena z cestného automobilu na lietajúci stroj má prebehnúť podľa spoločnosti už behom 3 minút a následne je AeroMobil pripravený na lietanie. Všetky ďalšie detaily a zábery z jesenných testov nájdeš v tomto samostatnom článku.

Zdroj: Aeromobil/YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú