Za posledný čas sa na Slovensku rozšírilo množstvo podvodných súťaží, ktoré lákajú ľudí na hodnotné výhry a ďalšie podvody. Tentokrát si podvodníci zobrali na mušku známy obchodný reťazec, ktorého názov zneužili pri šírení hoaxu. BILLA upozorňuje, že zákazníkom nerozdáva 500 € pri príležitosti 5. výročia a už podnikla kroky na zastavenie týchto správ.

Spoločnosť BILLA vo vlastníctve skupiny REWE Group prevádzkuje sieť svojich predajní v mnohých krajinách, vrátane Slovenska. Práve u nás sa však teraz začali šíriť falošné správy o tom, že reťazec ponúka zákazníkom 500 € zdarma pri príležitosti osláv akéhosi 5. výročia.

Tieto informácie samozrejme nie sú pravdivé a predajca upozorňuje ľudí, aby sa takýmito správami nenechali oklamať. Hoax sa má šíriť predovšetkým cez komunikačné aplikácie a odkazuje na web „billa.com-better“, ktorý spoločnosť nevlastní.

BILLA zároveň upozorňuje, aby si ľudia takéto správy neotvárali, nakoľko sa v ich pozadí môže ukrývať vírus. Stále naďalej platí to, aby boli ľudia na internete obozretní a nenechali sa oklamať podvodníkmi, ktorí môžu rôznymi spôsobmi získať citlivé osobné informácie o obetiach alebo ich pripraviť o finančné prostriedky.

Zdroj: BILLA Slovensko/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú