Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jazdiť výrazne nad maximálny povolený limit určite nie je rozumné. Všetko si však natočiť a potom zverejniť na svojich sociálnych sieťach, ale hraničí s čistým bláznovstvom.

Napriek tomu presne takto konala posádka starého BMW, na čele s 21-ročným mužom z okresu Hlohovec.

Vodiča prezradil jeho kamoš

Polícia na Facebooku informuje, že jeho kamarát nahral video z ich šialenej jazdy na TikTok. Polícia na základe klipu začala konať a muži z diaľničného oddelenia v Trnave vypátrali aj samotného vodiča.

„Na základe videa zverejneného na sociálnej sieti museli zistiť nielen meno samotného vodiča, ale aj to, kedy a kde šialenú jazdu predvádzal,“ uvádza administrátor profilu polície.

Všetky úkony vraj boli „na dlhé lakte“, priznáva polícia. Predpokladáme, že sa jej podarilo vypátrať majiteľa tik-tokového profilu, ktorý potom vodiča pomohol usvedčiť.

Prekročenie povolenej rýchlosti o 90 km/h, predbiehanie vozidiel sprava a obsluhovenie mobilného telefónu – tak znie výpočet priestupkov, ktoré narátali policajti.

Prišiel o vodičák

Video sa k nim dostalo ešte na začiatku septembra. Podľa mužov zákona sa mal vodič nakoniec k činu priznať a oľutovať ho, čo nepochybne prácu polície uľahčilo.

Ako totiž podotýkajú niektorí ľudia v komentároch, snaha vymerať pokutu len na základe údajov z tachometra a nie certifikovaného radaru by v prípade, že by muž „nespolupracoval“, zrejme nakoniec nemusela stačiť.

Podľa statusu polície mladík zo správneho konania odišiel s pokutou 700 eur a 18-mesačným zákazom šoférovania. Polícia tiež apeluje na mladých vodičov, aby nič podobné neskúšali a už vôbec nie pre slávu na sociálnych sieťach.

V starom aute

Z videa je zrejmé, že ide o trojprúdový úsek diaľnice medzi Bratislavou a Trnavou. Mladíci podľa všetkého sedia v BMW radu 5 (E39), ktorý sa vyrábal medzi rokmi 1995 a 2003. S najväčšou pravdepodobnosťou teda ide o vyše 20-ročné vozidlo, ktorého pasívna či aktívna bezpečnosť (a nepochybne ani technický stav) sa už ani v najmenšom nemôžu rovnať moderným, o tri až štyri generácie mladším vozidlám.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú