Zlaté časy športových prenosov na STVR sa síce skončili, verejnoprávny vysielateľ ale boj o šport vo svojom obsahu nevzdáva. Po tom, čo STVR prišla o vysielacie práva na hokej, futbal a po novom tiež basketbal, hlási na poli športu konečne výraznejší úspech.

Na STVR prichádza hádzaná

Slovenská televízia a rozhlas uzavreli zmluvu o pridelení práv na prenosy hádzanárskych súťaží. Ide o prvú významnú športovú akvizíciu nového vedenia, ktorá umožní verejnoprávnemu vysielateľovi sprostredkovať divákom obidve slovenské hádzanárske ligy a Slovenský pohár v hádzanej. V sezóne 2024/25 tak fanúšikovia uvidia hádzanú výlučne na televíznom kanáli :Šport.

Diváci sa môžu tešiť na minimálne 60 priamych prenosov z oboch ligových súťaží, Slovenského pohára a taktiež niekoľko reprezentačných zápasov.

„Na Športe odvysielame minimálne jeden zápas za týždeň, a okrem toho aj zápasy našich reprezentantiek na ME v dňoch 28. novembra – 15. decembra a tiež MS mužov od 14. januára do 2. februára 2025. Ide o skutočne veľké množstvo premiérového exkluzívneho športového obsahu,“ priblížil Pavol Gašpar, poverený vedením Sekcie športu STVR.

Každý týždeň aspoň jeden zápas

Vysielanie hádzanárskych zápasov na kanáli :Šport začne už v piatok 27. septembra o 17:45 priamym prenosom slovenskej ženskej reprezentácie, ktorá sa stretne s Faerskými ostrovmi. Nasledujúci deň, v sobotu 28. septembra o 17:15, sa na obrazovkách objaví duel Niké Handball Extraligy medzi MŠK Považská Bystrica a Tatran Prešov.

Nadšenie nad novou akvizíciou neskrýva ani zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina, ktorý v reakcii sľubuje zvýšenie snahy o získanie práv aj na ďalšie športové podujatia.

Sme veľmi radi, že sa nám darí rozširovať vysielanie slovenského športu na obrazovkách Slovenskej televízie a rozhlasu, najmä pokiaľ ide o zápasy našich reprezentácií. Táto dohoda je pre nás ďalším dôležitým krokom v oblasti športového vysielania a podpory slovenského športu. Verím, že sa nám postupne podarí získať práva aj na ďalšie športy, aby diváci mohli sledovať ešte pestrejší obsah.“

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú