Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenská spoločnosť nettle.ai, ktorá sa zameriava na riešenia v oblasti konverzačných technológií s využitím umelej inteligencie, získala investíciu v objeme 1 milión eur od investorov Crowdberry a investičného fondu Venture to Future Fund (VFF). Firma využije investíciu na svoj ďalší rast, marketing a dokončenie produktového portfólia. Jej umelú inteligenciu v podobe virtuálnych asistentov (chatbotov) použili v komunikácii so zákazníkmi viaceré známe spoločnosti.

Do roku 2023 by sa malo celosvetovo ušetriť podľa Michala Ondrišeka z Crowdberry 2,5 miliárd hodín zákazníckeho servisu ročne, čo prinesie úsporu nákladov vo výške 11 miliárd dolárov pre maloobchod, bankovníctvo a zdravotníctvo. Vyše 80 percent spoločností by malo v blízkej budúcnosti zaviesť v komunikácii vlastných chatbotov.

Nettle.ai patrí medzi oficiálnych partnerov Google Business Messages, pričom s technologickým gigantom spolupracuje na viacerých riešeniach pri zavádzaní nových SMS štandardov, tzv. RCS komunikácie. Firma je partnerom aj európskeho Robotického centra spoločnosti Mazars. Tržby nettle.ai rástli v minulom roku podľa jedného z jej zakladateľov Andreja Greguša aj napriek recesii spôsobenej pandémiou koronavírusu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú