Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Žena prišla na internetovom bazáre o 3300 eur. Inzerovala na predaj detskú autosedačku. O peniaze ju pripravil podvodný e-mail. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Ozvala sa jej záujemkyňa, ktorá od nej žiadala e-mail na zadanie dopravy. Následne prišla poškodenej správa, kde bolo napísané hotovo a informácia, že záujemkyňa previedla peniaze a objednala kuriéra s inštrukciami, aby postupovala podľa pokynov v e-maili, ak chce dostať peniaze,“ priblížila.

Hovorkyňa tiež upozornila na prípad ženy, ktorá prišla pri inzercii predaja koženej bundy o 2133 eur. „Neznámy záujemca zareagoval na inzerát a po zadaní e-mailovej adresy predávajúcej žene prišiel e-mail, ktorý ju nasmeroval na aplikáciu internet bankingu. Tam po zadaní prihlasovacích údajov odišlo na tri rôzne účty deväť transakcií,“ informovala.

Bratislavská polícia preto apeluje na ľudí, aby boli obozretní. „Nedôverujte neznámym osobám, ktoré vás telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú, požadujú vaše údaje k bankovým službám či vás tlačia do úkonov, ktoré nie sú podľa vás v poriadku,“ dodala.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú