Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Falošné videá s tvárami známych osobností sa stávajú vo svete čoraz populárnejšie, aj keď podľa mnohých predstavujú veľkú hrozbu. Práve deepfake videám sa venuje aj Slovák, ktorý na svojom YouTube kanáli zverejnil ďalšiu novinku. V pôvodných záberoch filmu 2001: Vesmírná odysea teraz nahradila herca Davida Bowmana v deepfake videu 2021: SpaceX Odyssey tvár Elona Muska. Téme sa venoval aj portál CzechCrunch.

Využitím možností pri vytváraní deepfake videí sa podarilo Slovákovi na YouTube vytvoril kanál Ctrl Shift Face plný falošných videí s tvárami rôznych osobností. Prednedávnom k nim pribudlo ďalšie, ktoré tentokrát zobrazuje Elona Muska pri ceste na Mars, kde sa vo vystrihnutej scéne z pôvodného filmu snaží zadať príkaz počítaču HAL 9000, ktorý ho však nepočúva. Vo videu je okrem Muksovej tváre a podobného hlasu aj niekoľko odkazov napríklad na Jeffa Bezosa či Muskove kritizované tweety.

Pomocou deepfake totiž bola upravená aj samotná konverzácia. Celé video nie je dlhšie ako 4 minúty, no ukazuje ďalšie možnosti tejto technológie na vytvorenie falošných záberov z pôvodného 51-ročného filmu. V nich však vidíme aj Teslu Roadster ako prelieta okolo a samozrejme nechýba ani logo SpaceX, informoval Nerdist.

Zdroj: CzechCrunch, Nerdist

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú