Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Populárna strieľačka z pohľadu prvej osoby sa bude čoskoro rozdávať zadarmo. Overwatch, kompetitívna FPS hra od Blizzardu, sa dá zadarmo získať na PC vďaka spolupráci s Ligou Overwatch a tímami v nej, píše PCgamer.

Nedávno sa na oficiálnom webe profesionálneho Overwatch tímu Boston Uprising objavil formulár, po ktorého vyplnení si mohol získať inak platenú hru úplne zadarmo. Zaujímavosťou bolo, že táto „akcia“ nebola nijakým spôsobom promovaná a ešte zaujímavejšie je to, že po pár desiatkách minút  tento formulár z webu stiahli.

Na rôznych herných fórach a weboch sa okamžite začali hromadiť otázky, čo by mohol tento zjavný únik znamenať. Hráči okamžite začali špekulovať, že by Overwatch mohol prejsť do takzvaného free-to-play režimu, čiže hra ako taká by bola zdarma a vývojári by ďalej zarábali len na mikrotransakciách.

Finálne rozuzlenie tejto situácie priniesol až viceprezident Overwatch ligy, Jon Spector. Ten prostredníctvom svojho Twitteru napísal, že vedenie ligy chystá s vývojármi Overwatch spoluprácu, v rámci ktorej budú jednotlivé tímy počas krátkej doby naozaj rozdávať svojim fanúšikom kódy na hru a herné tokeny.

Portál PCgamer však píše, že voľné kópie budú dostupné iba pre hráčov v USA. Je však otázne, akou formou bude prebiehať táto kontrola. Možno sa budú dať kódy uchmatnúť aj u nás.

Zdroj: PCgamer, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú