Zvyšovanie kvality fotoaparátov je aktuálne jedným z viacerých trendov v smartfónovom priemysle. Xiaomi už onedlho môže ukázať ďalšiu veľkú novinku s vysokým rozlíšením, informuje XDA-Developers. Podľa zdrojového kódu aplikácie fotoaparátu v nadstavbe MIUI 10 dostane niektorý z nových Xiaomi smartfónov „ultra-pixel“ mód so 64 MPx rozlíšením.

Svoj nový 64 MPx senzor ISOCELL Bright GW1 o veľkosti 0.8 μm nedávno predstavil kórejský Samsung, ktorý ho prispôsobil zlým svetelným podmienkam. V prípade nedostatku svetla dokáže snímač spojiť 4 pixely do jedného, čím vytvorí kvalitnejšiu 16 MPx fotografiu. Novinka bude schopná tiež natáčať FullHD video pri 480 fps a podporovať HDR v reálnom čase pri 100 dB, informuje PhoneArena.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/XDA-Developers

Práve s takýmto duálnym 64 MPx fotoaparátom môže prísť jeden z nových Xiaomi smartfónov, no hovorí sa, že by mohol pochádzať aj od dcérskej spoločnosti Redmi. O tom informoval známy leakster Ice Universe, ktorý prezradil, že práve smartfón od Redmi by mohol byť prvým, ktorý využije nový senzor GW1 od Samsungu. Zatiaľ však nič nie je potvrdené a ostáva nám teda iba čakať, s čím nás spoločnosť najbližšie prekvapí.

Zdroj: XDA-Developers, PhoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú