Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Škoda ako jeden z mnohých výrobcov automobilov zaradila do svojej ponuky vozidiel aj elektrický model. Jeho cena začína na 17 590 € (s dotáciami je dostupná aj za 9 590 €). Podľa zdroja portálu Autoforum.cz však spoločnosť prerába na každom vyrobenom kuse tohto modelu. Škoda Citigo iV je tak napriek svojej nízkej cene pre automobilku stratová, no aj táto situácia môže mať svoje svetlé stránky. 

EÚ už od budúceho roka zavedie pre výrobcov automobilov novú normu, podľa ktorej bude musieť flotila modelov spĺňať emisný priemer 95 g CO2 na 100 km. V praxi to bude znamenať, že všetky predávané modely danej značky nesmú túto normu prekročiť, inak hrozí automobilkám vysoká pokuta. Pri aktuálnych ponukách výrobcov je však na nové podmienky pripravený len máloktorý z nich.

Práve vyššie predaje elektromobilov môžu pomôcť znížiť celkové priemerné emisie na požadované číslo. Hoci tak Škoda aktuálne podľa interného zdroja prerába na modeli Citigo iV zhruba 210 až 220 000 kČ, teda približne 8 200 až 8 600 €, môže jej tento elektrický model pomôcť vyrovnať sa s pripravovanými zmenami a vyhnúť sa vysokým pokutám od EÚ. Výška celkovej straty sa však môže líšiť od konkrétnych trhov.

Zdroj: Autoforum.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú