Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple sa rozhodol postupne upustiť od procesorov značky Intel a aktuálne začína postupne vsádzať na vlastné procesory postavené na architektúre ARM. Nový MacBook Air vykázal skvelé výkonnostné výsledky a Apple sa tak zrejme rozhodol nasadiť ARM architektúru aj do svojich vlajkových počítačov. Mac Pro v roku 2022 by tak mal disponovať až 64-jadrovým čipom, informuje portál NotebookCheck.

Nová generácia stolového počítača Mac Pro by mala prísť vo svojej najvyššej konfigurácii až so 64-jadrovým procesorom, ktorý budú dopĺňať verzie so 48-jadrovým, respektíve 32-jadrovým čipom.

Ako píše aj portál TechRadar, nová generácia vlajkových počítačov Mac Pro už príde iba s vlastnými procesormi od Apple.

Procesor Apple M1 / Zdroj: iFixit

Vrcholná verzia so 64-jadrovým čipom by mala disponovať až 128 grafickými jadrami a operačnou pamäťou o veľkosti 512 GB. Cena tohto modelu bude podľa zdrojov siahať až k 19 000 USD, čo je približne 15 900 €.

Z celkového počtu 64 jadier má byť až 48 výkonných, zvyšok sú úsporné jadrá pre menej náročné úlohy. Pri nižších konfiguráciách je zachovaná rovnaká filozofia. 48-jadrový procesor má mať 36 výkonných jadier a 32-jadrový procesor ich má mať 24. V závislosti od výkonu čipu je prispôsobená aj veľkosť operačnej pamäte a samozrejme aj cena.

Zdroj: NotebookCheck, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú