Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Odliv ponúkaného obsahu Disney+ sa ešte neskončil. Na konci mája knižnicu služby opustilo viac než 50 titulov a ďalšie budú čoskoro nasledovať, informuje Variety.

Plánovaný odliv ďalšieho obsahu vyplýva z finančnej správy spoločnosti. Disney v nej tvrdí, že pokračuje vo vyhodnocovaní novej stratégie, výsledkom ktorej je odstraňovanie časti tituly zo svojej služby.

Služba takto papierovo zníži hodnotu svojej platformy, nebude musieť odvádzať tak vysoké dane a zároveň ušetrí aj na licenčných poplatkoch. Podobnú stratégiu minulý rok predstavilo aj HBO Max, ktoré však už podľa riaditeľa Davida Zaslava obsah zo svojej služby odstraňovať neplánuje.

Zatiaľ nie je jasné, aké ďalšie tituly z Disney+ odídu, ani kedy sa tak stane. Predpokladom je, že ďalšie filmy a seriály službu opustia najneskôr do konca júna, keďže Disney v plánoch uvádza vykonanie zmien do konca kvartálu.

S veľkou pravdepodobnosťou tiež nepôjde o tak razantné škrty, aké služba predstavila pred pár týždňami. Z obsahu Disney+ vtedy zmizlo viac než 50 filmov a seriálov, aj keď poväčšine išlo o produkty stojace na okraji diváckeho záujmu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú