Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kórejský Samsung plánuje povýšiť výkon a možnosti svojich vlajkových lodí na novú úroveň a preto teraz v júli spustil masovú produkciu veľkej 12 GB RAM-ky typu LPDDR5, informuje Android Authority. Tento prvý čip svojho druhu pritom môže nájsť využitie už v prémiovom modeli z radu Galaxy Note. Práve Samsung Galaxy Note 10 môže v jednej zo svojich verzií priniesť používateľom aj takto veľkú operačnú RAM pamäť, ktorá je rýchlejšia a úspornejšia.

Tento nový výkonný čip z dielne Samsungu má maximalizovať potenciál využitia novej 5G technológie a umelej inteligencie, pričom bude až o 30 % úspornejší a 1,3-násobne rýchlejší ako doterajšia LPDDR4X pamäť s rovnakou kapacitou, informoval Samsung. Doteraz sme totiž mali možnosť vidieť 12 GB RAM aj v iných smartfónoch.

Nová generácia vyrábaná 10 nm technológiou však ponúka ešte vyššiu prenosovú rýchlosť dát, konkrétne 5,5 Gb/s. Zatiaľ je však otázne, v ktorom z budúcich modelov túto novinku Samsung využije, no odpovede sa môžeme dočkať už 7. augusta, kedy bude oficiálne predstavený nový Galaxy Note 10 s množstvom vylepšení.

Zdroj: Android Authority, Samsung

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú