Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj keď spoločnosť Google požaduje od výrobcov, aby svoje zariadenia udržiavali aktualizované po dobu dvoch rokov, tak nie vždy to skončí tak, ako by si mnohí predstavovali. Výrobcovia využívajúci Android majú obrovské množstvo zariadení a to pre nich predstavuje problém. 

Ako píše portál Android Police, spoločnosť Samsung má svoje zariadenia rozdelené do rôznych skupín, podľa ktorých zariadenia dostávajú aktualizácie s najnovšími bezpečnostnými záplatami. Mesačné aktualizácie dostávajú predovšetkým najnovšie vlajkové lode a najviac predávané zariadenia. Najpočetnejšia skupina zariadení dostáva aktualizácie v rámci štvrťročného cyklu a poslednou kategóriu tvoria zariadenie, ktoré sú aktualizované nepravidelne. Je to hlavne z dôvodu, že vo väčšine prípadov sú už na konci svojho „životného cyklu“.

Screenshot/Samsung

Ide o pomerne nelichotivú situáciu a v ideálnom prípade by po dobu dvoch rokoch boli mesačne aktualizované všetky zariadenia. Tieto aktualizácie sú pritom ešte následne spomaľované operátormi a regiónmi a nie je nič výnimočné, ak sa k tebe aktualizácia vôbec nedostane. Pre príklad môžme uviesť Samsung Galaxy Note 9 od slovenského operátora, ktorý síce dostáva mesačné bezpečnostné záplaty, no k používateľovi sa dostane len každá druhá. V tomto smere zrejme Android nikdy nedosiahne úroveň zariadení spoločnosti Apple.

Zdroj: Android Police, Samsung

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú