Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najlepšie hodnotený seriál v histórii kinematografie nepadol do oka ruskej komunistickej strane, ktorá tvrdí, že obsah, konanie hercov a prezentovaná morálka Sovietskeho zväzu sú len klamstvami, informuje The National. Rusi kvôli tomu žiadajú zákaz vysielania Černobylu a chcú dokonca otvoriť súdny spor s tvorcami seriálu, ktorý odhaľuje tragické udalosti z roku 1986.

Požiadavky Komunistickej strany Ruskej federácie boli odhalené v tlačovej správe, podľa ktorej je seriál Černobyl trestným činom a urážkou na cti. Kvôli tomu podala strana podnet na Federálnu službu pre dohľad nad komunikáciami, informačnými technológiami a masmédiami v krajine, nazývanú aj Roskomnadzor. Tá by mala zablokovať vysielanie a začať vyšetrovanie proti režisérovi, scenáristovi a výkonnému producentovi podľa zákonov Ruskej federácie, informuje Yahoo.

Podľa Sergeia Malinkovicha sa tragédia v Černobyle z roku 1986 stala ideologickou manipuláciou HBO, hoci on sám potvrdil, že udalosti zobrazené v piatich častiach zodpovedajú realite. Seriál pritom nevysielala ani ruská televízia, no diváci si ho môžu legálne pozrieť v tamojšej streamovacej službe Amediateka. Rozhodnutie ruskej komunistickej strany môže mať pre tvorcov seriálu vážne následky, hoci väčšina ľudí by ho označila za absurdné.

Zdroj: The National, Yahoo

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú