Ako sme ťa nedávno informovali, jedna z najväčších sociálnych sietí na svete v Rusku definitívne skončila. Stalo sa tak po kontroverzných vyjadreniach spoločnosti Meta, ktoré šokovali ruských vládnych predstaviteľov a v dôsledku ruskej cenzúry objektívnych informácii o vojne na Ukrajine.

To, že Instagram už v krajine nebude dostupný, však neovplyvní iba influencerov, ale takisto aj firmy či živnostníkov. A presne preto sa ruskí vývojári rozhodli vytvoriť alternatívu s podobným názvom.

Ruský Instagram sa bude volať „Rossgram“ a podľa dostupných informácií odštartuje už o 14 dní. K dispozícii je aj internetová stránka, ktorá však v tejto chvíli nefunguje. Celý projekt je tak pravdepodobne vytvorený narýchlo a zatiaľ nie je jasné, ako vôbec bude v čase spustenia vyzerať.

Ruský Instagram by mohol byť kópiou sociálnej siete od spoločnosti Meta podobne ako VKontakte kopíruje Facebook, no po funkčnej stránke určite nebude totožný. Takýto projekt si totiž vyžaduje obrovské investície a dlhé roky vývoja.

Voči službe sa taktiež môžu postaviť spoločnosti Google a Apple, ktoré ju možno vôbec nezaradia do svojich internetových obchodov a Rusom tak výrazne skomplikujú možnosť jej stiahnutia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú