Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rusi si v roku 2014 uťahovali z Američanov, ktorí v tej dobe stále nemali vlastný program s letmi na ISS. To sa ale zmenilo a Musk splatil starý účet v nedávnej odpovedi, informuje Futurism.

Hoci sa obe vesmírne agentúry navzájom rešpektujú a pomáhajú si, Rusi vedeli, že sú dlhé roky v prevahe a NASA nemala inú možnosť ako posielať svojich astronautov na ISS z Bajkonuru.

Keď však začal program SpaceX, ani ruský Rosmoskos v neho príliš neveril a vtedy šéf agentúry adresoval Spojeným štátom uštipačnú poznámku, v ktorej podotkol, že „môžu posielať astronautov na ISS na trampolíne“. Tým narážal na závislosť agentúry NASA na agentúre Roskosmos.

Keď však misia Demo-2 vyšla na výbornú, raketa Falcon 9 vyštartovala a modul pre ľudskú posádku Crew Dragon sa pripojil k ISS, Elon Musk počas konferencie podotkol, že „trampolína funguje“.

CEO SpaceX tak vrátil Rusom ich starý žartík. Zdá sa, že Roskosmos celý projekt príliš podcenil a stále v tomto historickom míľniku nevidí význam, informoval The Moscow Times.

Zdroj: Futurism, The Moscow Times

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú