Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Štart športového okruhu bol viazaný na Majstrovstvá Európy vo futbale, ktoré sa mali konať 12. júna až 12. júla. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla o ich preložení na budúcoročné leto. Na možnom odložení letných olympijských hier v Tokiu pracujú aj organizátori olympiády. Definitívny verdikt sa verejnosť dozvie do štyroch týždňov.

V čase vrcholiacich príprav na vznik Športu, keď sú rozbehnuté stavebné práce, technologické obstarávania, skladba programu, nákup licencií a výberové konania na nových ľudí, sme sa dostali do obrovskej neistoty. V tejto chvíli by bolo maximálne nezodpovedné oznámiť konkrétny termín spustenia nového okruhu a vstupovať do ďalších finančných záväzkov. Nevieme predpovedať, ako sa situácia vyvinie a kedy začne šport na Slovensku a vo svete naplno fungovať. Keď bude jasné, že je to procesne, finančne a personálne reálne, tak prípravy opäť rozbehneme,“ deklaroval šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

RTVS rozbehnuté práce dokončí v maximálnej možnej miere. Týka sa to rozširovania vysielacích priestorov, ako sú napríklad nové strižne, réžia či štúdio, ale aj rekonštrukcia kancelárií. Rozšírenie a sfunkčnenie týchto priestorových kapacít bolo pre RTVS nevyhnutné aj bez ohľadu na spustenie štvrtého programového okruhu.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú