3 mladé dievčatá zatvorené v 3 miestnostiach sú počas 10 dní vystavené enormnému množstvu internetových sexuálnych predátorov. Dokumentárny film od Víta Klusáka a Barbory Chalupovej zožal od premiéry vo februári minulého roka obrovský úspech a dnes sa objaví aj na obrazovke RTVS.

Trojica herečiek stvárnila mladé 12-ročné dievčatá, ktoré boli vystavené sexuálnym predátorom na internete. Snímka V sieti prezentuje čoraz hrozivejšie nebezpečie online sveta, ktoré číha na mladé neplnoleté dievčatá. Film mal svoju premiéru ešte 27. februára 2020, no od tej doby si stihol získať obrovskú pozornosť divákov, ale i viacero ocenení.

Vlani získal ceny Českého leva a cenu českých filmových kritikov za najlepší dokumentárny film. Ocenenie filmových fanúšikov za snímku si odniesla aj dvojica režisérov, ktorým bola udelená aj cena za najlepšiu réžiu. Celý experiment s trojicou (dospelých) herečiek, ktoré sa vydávali za 12-ročné dievčatá, a čelili množstvu sexuálnych predátorov na internete, sa však zvrhol.

Vďaka tomuto filmu totiž polícia obžalovala jedného zo sexuálnych predátorov pod prezývkou Sneeky. Trestné stíhanie začalo v novembri 2020, hrozí mu 12-ročné väzenie. Mrazivú pravdu o sexuálnych predátoroch na internete odvysiela aj RTVS. Verejnoprávna televízia bude film vysielať na Dvojke už dnes večer, 10. marca od 20:10.

Zdroj: RTVS, ČSFD

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú