Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kvalitné obrazovky smartfónov sú doménou najmä vlajkových lodí, ktoré ponúkajú prémiové zobrazovacie panely. V tomto smere vie odviesť skvelú prácu napríklad Samsung, ale i taký Apple, ktorý si tento rok odniesol ďalšie významné ocenenie za najkvalitnejší displej v smartfóne. Podľa DisplayMate má najlepší displej v testoch nový iPhone 13 Pro Max, ktorý sa tak v tejto oblasti zaradil medzi svetovú špičku, informuje MacRumors.

V testoch dosiahol nový iPhone 13 Pro Max s OLED displejom celkovo až 12 rôznych rekordov, vrátane 6 oblastí, kde bol jeho displej vizuálne na nerozoznanie od perfektnosti. Vďaka tomu získal najvyššie hodnotenie DisplayMate, kde obišiel so známkou A+, čo dokazuje, že Apple si aj tento rok dal skutočne záležať na kvalite novej obrazovky.

Unsplash

Tentokrát totižto nový iPhone 13 Pro a 13 Pro Max vybavil OLED displejom s LTPO technológiou, vďaka ktorej dosahuje dynamickú obnovovaciu frekvenciu od 10 Hz až do 120 Hz. Popritom si ale smartfón zachoval aj niekoľko atribútov svojho vlaňajšieho predchodcu, s ktorým zdieľa rozlíšenie, hustotu pixelov a celkovú veľkosť displeja.

Zlepšil sa ale v oblasti jasu, ktorý je vyšší o 27 %, samotný displej je energeticky efektívnejší a dosahuje aj vyšší kontrast ako v minuloročnom iPhone 12 Pro Max. A samozrejme je tu menší notch.

V oblasti vlastných rekordov nastavil iPhone 13 Pro Max nové limity pri presnosti farieb, kontraste a najnižšej reflektivite displeja. To všetko dosiahol v nový iPhone vďaka LTPO displeju od Samsungu, ktorý ho pre Apple vyrába. V budúcom roku však môže dodávky týchto obrazoviek zaobstarať LG.

Zdroj: MacRumors, DisplayMate

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú