Nórski novinári prišli s riešením, ktoré by malo odradiť rôznych internetových trollov, ktorí navštevujú stránky len za úmyslom vyvolať hádky a kontroverziu v komentároch. 

Nórsky portál NRKbeta na svojej stránke zaviedol zaujímavý spôsob odradenia komentujúcich. Veľa z nich si totižto prečítalo len nadpis a len z neho si vytvorilo názor, čo často viedlo mylným domnienkam. Pod vybranými príspevkami (ktoré by mohli viesť k podobnému scenáru) sa preto nachádza jednoduchý kvíz, kde sa nachádzajú otázky z článku, na ktoré musí čitateľ správne odpovedať. Malý test tak perfektne preverí, či bol daný článok prečítaný alebo nie.

Vyplnenie kvízu navyše zaberie istý čas, za ktorý opadne väčšina emócií a diskutujúci tak bude písať oveľa racionálnejšie, aspoň podľa predpokladu. Vyskytol sa však aj jeden zaujímavý úkaz, keď si čitatelia na tomto kvíze skúšali, či článok správne pochopili. Dokazuje to aj počet komentárov, ktorí je výrazne nižší než počet správne zodpovedaných kvízov. Každopádne sa jedná o skvelý spôsob, ako predísť konfliktom vo väčšine diskusií.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú