Netflix oficiálne zaviedol požiadavku povinného očkovania všetkých účinkujúcich hercov a členov štábov. Toto nariadenie sa má zatiaľ týkať len americkej filmovej produkcie, uvádza Deadline

Rázne rozhodnutie prišlo týždeň po tom, čo sa rôzne hollywoodske odbory a štúdiá dohodli na nových smerniciach a protokoloch, umožňujúce producentom implementovať politiku povinného očkovania pre hercov a členov filmovej produkcie, ktorí by sa mohli dostať do kontaktu s účinkujúcimi.

Twitter

Netflix sa tak stal prvým veľkým tvorcom televízneho obsahu, ktorý takýto rázny krok učinil. Streamovacia platforma má však prihliadať aj na výnimky ako sú vek, zdravotný stav a v určitých prípadoch aj stav niektorých filmových projektov, ktoré sú už v pokročilej fáze natáčania.

Toto rozhodnutie tak môže v konečnom dôsledku ovplyvniť celý filmový priemysel a niektoré rozpracované produkcie dokonca na nejaký čas aj pozastaviť, čo sa už aj odrazilo na natáčaní limitovanej série Gaslit.

Jedna z hlavných hviezd tohto seriálu, Sean Penn, sa rozhodol zobrať nepriaznivú filmovú situáciu do vlastných rúk a minulý týždeň vyhlásil, že se nevráti k pokračovaniu prác na seriály do tej doby, kým nebude celý filmový štáb, vrátane hercov, zaočkovaný.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú