Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Raspberry Pi Foundation oficiálne predstavuje novú verziu obľúbeného minipočítača Raspberry Pi 4. Prináša viacero vylepšení pričom si dokázal zachovať veľmi priaznivú cenovku na hranici 30 €.

Ako informuje The Verge, Raspberry Pi 4 prináša viacero vylepšení. Na minipočítači tentoraz nájdeme rýchlejší procesor, grafiku a Ethernetové pripojenie. Nechýba duálne Wi-Fi, dva HDMI výstupy či dva USB 3 porty. Zaujímavosťou je navýšenie RAM pamäte, ktorá tentokrát poskytne 4 GB kapacitu. To je presne 4-krát viac ako poskytol ktorýkoľvek model predtým. Kompletné špecifikácie si môžeš pozrieť nižšie.

Zobraziť celú galériu (2)
Fontech na základe špecifikácii uvedených portálom The Verge

Raspberry Pi 4 je už aktuálne dostupné na trhu, pričom je ho možné zakúpiť vo verziách s 1, 2 alebo 4 GB RAM pamäte za 30, 39, respektíve 48 € v najvyššej konfigurácii. Práve v najvyššej konfigurácii môže byť pre zbehlého používateľa Raspberry Pi 4 takmer dokonalou náhradou za klasický počítač.

Ako uvádza portál Tom’s Hardware, minipočítač zvládne bežné každodenné úkony ako prehliadanie webu, ľahkú úpravu obrázkov pomocou aplikácie GIMP či prácu s dokumentmi a tabuľkami pomocou Libre Office

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú