Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počas júnovej konferencie WWDC 2020 Apple avizoval prechod z Intel procesorov na vlastné čipy ARM, ktoré sa dostanú do jeho notebookov. Zatiaľ sme však videli len úvod to tohto zdĺhavého prechodu. Podľa uniknutých informácií od dôveryhodného zdroja má byť v tomto smere prvou lastovičkou nový MacBook s procesorom ARM, ktorý Apple odhalí už približne o mesiac, informuje MacRumors.

Hoci sa prvotné informácie o nasadení ARM procesora do notebookov Applu zdajú byť veľmi sľubné, sú opradené množstvom neznámych premenných. Doteraz totiž nie je známe, v ktorom modeli si nový čip nájde miesto a zároveň ani to, kedy ho oficiálne uvidíme. Tu však zverejnil novú informáciu Jon Prosser, dôveryhodných leakster, ktorý informoval aj o iných Apple produktoch.

Podľa jeho zdroja má gigant predstaviť nový MacBook s ARM procesorom už 17. novembra, pričom potvrdenie konferencie má prísť týždeň vopred. V priebehu 3 mesiacov teda pôjde o 3. event Applu, na ktorom predstaví nový hardvér. Ako sme už spomínali, nie je jasné či bude tento čip nasadený do nového MacBooku Pro, modelu Air alebo dôjde k vydaniu novej verzie klasického 12″ MacBooku.

Zdroj: MacRumors, Joe Prosser/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú