Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Lightning konektor to má v Európe definitívne zrátané. Apple sa zrejme chce výmene vlastného nabíjacieho konektora za univerzálny “androiďácky” USB-C vyhnúť použitím bezdrôtovej nabíjacej technológie, no mladý švajčiarsky študent dokázal, že USB-C v iPhone by teoreticky mohlo existovať už dnes.

Podarilo sa mu totiž prerobiť starší iPhone X, informuje The Verge.

Aktualizácia 12. novembra:

Po niekoľkých dňoch dražby v aukcii na eBay bol prvý iPhone s USB-C portom predaný za rekordne vysokú sumu. Už v čase aukcie sa jeho cena šplhala do ohromných výšin a dosahovala hodnotu, za ktorú by si dnes niekto vedel kúpiť luxusné auto alebo nový byt.

iPhone X z roku 2017 v konfigurácii so 64 GB úložiskom a USB-C bol vo výsledku predaný za šialených 86-tisíc dolárov. Do aukcie sa celkovo zapojilo 116 záujemcov, ktorí prihadzovali svoje ponuky v priebehu posledných týždňov.

Snímka obrazovky/eBay

Nakoniec však zvíťazil záujemca, ktorý bol ochotný za tento upravený iPhone s USB-C zaplatiť presne 86 001 dolárov.

Takýto smartfón ale nebude vhodný na každodenné používanie a spája sa s ním niekoľko ďalších obmedzení, ktoré sme popísali už v predošlej verzii článku. Navyše, tento drahý kúsok bude doručovaný bez akéhokoľvek príslušenstva.

Aktualizácia 4. novembra:

Jediný upravený iPhone X s USB-C konektorom sa ocitol v aukcii na bazárovom portáli eBay, kde si zaň predajca pýta absurdne vysokú cenu. Tento modifikovaný iPhone X vo verzii so 64 GB úložiskom, ktorý funguje s USB-C, sa totiž v aukcii draží už za sumu 85 550 dolárov, teda za takmer 74 000 eur.

Snímka obrazovky/eBay

V ponuke sú uvedené detaily samotného smartfónu, ako aj fotografie upravených vnútorných komponentov. Podľa popisu predajcu je zariadenie plne funkčné, no má niekoľko kozmetických vád, nakoľko bolo používané. Tento smartfón z jedinečného projektu je predávaný bez akéhokoľvek príslušenstva. Budúci majiteľ tak bude musieť používať svoj vlastný USB-C kábel namiesto Lightningu.

Kúpou tohto iPhonu X sa však podľa popisu na eBay kupujúci neformálne zaväzuje aj k tomu, že smartfón neobnoví zo zálohy, neobnoví do továrenských nastavení a nebude ho ani aktualizovať. Zároveň by ho nemal používať ako svoj každodenný smartfón a taktiež nemá skúmať jeho vnútro. Predajca zaručuje funkčnosť smartfónu v aktuálnom stave, neručí však za jeho fungovanie po porušení vyššie uvedených odporúčaní.

Pôvodný článok z 12. októbra:

Ken Pillonel je študentom Švajčiarskeho federálneho technického inštitútu a je zrejme jediným človekom, ktorý vlastní originálny iPhone s USB-C konektorom. Nie, nejde o žiaden vtip a ani o iPhone z Číny.

Ken totiž prerobil fungujúci iPhone X na Apple smartfón s USB-C konektorom. Pomocou reverzného inžinierstva z „Appláckeho“ C96 konektora vytvoril vlastnú PCB dosku ktorá pasuje do vnútra zariadenia.

Upravený iPhone s USB-C konektorom následne mohol nielen nabíjať, ale fungoval aj prenos dát medzi smartfónom a notebookom, čo Ken ukazuje vo svojom videu. Nuž zdá sa, že vyrobiť iPhone s USB-C konektorom nie je až taký problém.

Zdroj: The Verge, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú