Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počas vývoja smartfónov sme sa dočkali viacerých nových trendov, ktoré zmenili ich podobu a fungovanie. Najnovšie sa výrobcovia sústredia na odstránenie diery v displeji pre predný fotoaparát, ktorý je „tŕňom“ v oku mnohých používateľov. Takýto prototyp smartfónu so selfie fotoaparátom pod displejom ukázalo už aj Xiaomi. Tentokrát sa odhaľuje na uniknutom videu, informuje Gizchina.

Predný fotoaparát ukrytý pod displejom sa má stať v segmente smartfónov novým trendom, ktorý prinesie nenápadnú prednú kameru, no zároveň nebude pôsobiť rušivo ako v prípade výrezu či diery v obrazovke.

V tomto smere značne pokročilo čínske Xiaomi, ktoré prednedávnom ukázalo tretiu iteráciu selfie fotoaparátu pod displejom. Jeho fungovanie demonštrovalo na prototype vo videu.

Medzitým ho však stihlo predbehnúť ZTE, ktoré ako prvé predstavilo takýto smartfón s ukrytým predným objektívom, informoval The Verge. To však nemení nič na tom, že na vlastnej verzii technológie pracuje na ďalej aj Xiaomi.

Pripravovaný prototyp s takýmto fotoaparátom pod displejom sa teraz ukázal na uniknutom videu a podľa záberov sa jedná o vlajkovú loď Mi 10 Ultra, ktorá sa nedávno predstavila ako najvýkonnejší Xiaomi smartfón doteraz.

Zdroj: Gizchina, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú