Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Miliardové investície v hernom priemysle pokračujú a najnovšie má byť na predaj aj jedna z najhodnotnejších spoločností celého segmentu, Electronic Arts.

Ako informuje Hyperbeast, herný gigant v súčasnosti aktívne hľadá možnosti odkúpenia alebo zlúčenia spoločnosti s inou stranou. Výkonný riaditeľ Electronic Arts Andrew Wilson mal v uplynulých týždňoch viesť rozhovory s mediálnym obrom NBCUniversal, tie však napokon nikam neviedli.

Okolo EA v nedávnej minulosti krúžili aj ďalšie miliardové spoločnosti, menovite sa v súvislosti s možným odkúpením spomínali Apple, Disney či Amazon. Jednou z podmienok Electronic Arts má byť, aby súčasný riaditeľ Andrew Wilson zostal aj po prípadnom obchode sedieť na svojej stoličke.

Spúšťačom myšlienky o odkúpení mal byť najdrahší obchod v histórii herného priemyslu a zlúčenie Activision-Blizzard so spoločnosťou Microsoft. Možnosti predaja sa podľa viacerých zdrojov nebráni ani najväčšia herná spoločnosť Európy, ktorou je Ubisoft. Ten rovnako čaká, kým na stole nepristane ponuka s dostatočne vysokou cifrou.

Electronic Arts je podľa Fortune 552. najhodnotnejšou spoločnosťou súčasnosti. Jej trhová hodnota sa odhaduje na 35,6 miliárd dolárov, pričom EA vo svete zamestnáva viac ako 10-tisíc ľudí.

Spoločnosť pod sebou združuje jedny z najpopulárnejších značiek súčasnosti, za viaceré spomeňme napríklad Apex Legends, Star Wars, Battlefield, Need for Speed či celé portfólio športových titulov na čele s FIFA a NHL. Prípadný kupca teda bude musieť do vrecka siahnuť poriadne hlboko.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú