Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák zatiaľ nekomentuje tender na nákup kamier pre políciu. Chce si počkať na výsledky kontroly. Výsledkom kontroly ÚVO môže byť podľa Hliváka povinnosť odstrániť protiprávny stav, zrušenie súťaže, ale aj konštatovanie, že je súťaž v poriadku.

Na otázku novinárov, kedy sa môže očakávať výsledok kontroly, reagoval tak, že to záleží od správania sa verejného obstarávateľa, prípadne, či sa bude musieť konanie prerušiť s cieľom napríklad odborného stanoviska a ďalších náležitostí: „Budeme konať naozaj efektívne tak, ako konáme aj v iných kontrolách“.

Počas súťaže boli zo strany rezortu vnútra podľa informácií Nadácie Zastavme korupciu zmenené jej podmienky. Na toto reagoval Hlivák, tým, že sa nebude vyjadrovať, kým nebudú k dispozícií výsledky kontroly. Na začatie kontroly ÚVO upozornil Denník N.

Predmetom zákazky má byť dodávka kamerových systémov určených na monitoring policajných zložiek, ochranu budov, verejných priestorov a súvisiacej infraštruktúry. Okrem kamier, potrebnej techniky, káblov a konektorov zahŕňa zákazka aj všetky súvisiace licencie a služby zabezpečenia štvorročnej servisnej podpory dodávaných zariadení.

V sume má byť zarátaná aj konfigurácia a inštalácia technických zariadení. Ministerstvo zároveň žiada obstarávateľa o ocenenie služieb technického špecialistu. Verejné obstarávanie rezort vnútra vyhlásil v novembri minulého roka. Z vestníka vyplýva, že celková odhadovaná hodnota nákupu je viac ako 99,5 milióna eur bez DPH. Odevné kamery majú podľa rezortu slúžiť predovšetkým na monitorovanie a záznam práce policajtov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú