Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Koronakríza spôsobila veľké problémy v mnohých odvetviach vrátane priemyslu so smartfónmi. Výrobcovia mali problémy s predajmi, ľudia o nové modely nejavili veľký záujem. Problém prerástol do takej miery, že predaje smartfónov klesli v prvom štvrťroku 2020 o vyše 20 % v globálnom merítku. Prepad pritom zaznamenali aj tí najväčší výrobcovia, avšak jeden z nich si aj v týchto ťažkých časoch dokázal polepšiť, informuje Gizmochina.

Analytická firma Gartner vykonala prieskum trhu so smartfónmi a nové údaje potvrdili to, čo mnohí čakali. Predaje výrazne klesli a aj tie najpopulárnejšie značky evidovali zníženie predajov. Trhový podiel pritom klesol aj v prípade Samsungu, Huawei a Apple, ktorí sú tromi najväčšími výrobcami týchto zariadení. Najvýraznejšiu stratu mal Huawei, ktorého podiel na trhu prepadol o 27,3 %, informuje TechCrunch.

Menšie straty mal Apple, ktorého podiel sa prepadol o 8,2 %. Výrazné straty mali aj iné čínske spoločnosti, no Xiaomi ako jediné spomedzi všetkých výrobcov dokázalo aj počas tejto krízy rásť. Trhový podiel za posledný kvartál vzrástol o 1,4 % a spoločnosť predala o zhruba 400 tisíc smartfónov viac ako vlani. Z globálneho hľadiska sa pritom predalo o takmer 76 miliónov smartfónov menej.

Zdroj: Gizmochina, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú