Americká nezisková výskumná inštitúcia SRI International zverejnila video, v ktorom hrá hlavnú úlohu policajný robot. Ide o prevenciu policajtov voči agresívnym vodičom pri zastavení vozidiel.

Portál Futurism upozornil na vcelku zaujímavé video, ktoré zobrazuje špeciálne upravené policajné vozidlo posuvným „policajným robotom“. Video aj samotný prototyp robota má na svedomí výskumná inštitúcia SRI International, ktorá na základe štatistík spomenutých na začiatku videa, usúdila, že zastavenie vozidla v premávke môže častokrát pre samotných policajtov predstavovať bezpečnostné riziko.

Interakciu policajta so zastaveným vodičom tak sprostredkuje výsuvný robot upevnený na konštrukcii policajného vozidla. Súčasťou robota je kamera a displej, ktorý zobrazuje konverzáciu s policajtom. Prostredníctvom robota je možné overiť vodičský preukaz a registráciu spolu s podpisom vodiča, po ktorom robotický policajt vytlačí pokutu. Ako bolo spomenuté, robotický policajt je stále prototypom a veríme, že SRI International jeho vývoj posunie ešte ďalej.

Zdroj: Futurism

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú