Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálnou sieťou Facebook sa šíri ďalší hoax, ktorého cieľom je nalákať ľudí k tomu, aby sa stali fanúšikmi danej stránky a zaslali kópiu prednej a zadnej strany občianskeho preukazu. Nič netušiacich ľudí kontaktuje údajne zastúpenie spoločnosti Billa Slovensko. Tá na svoje FB stránke ale upozorňuje, že sa jedná o podvod.

Podozrivo pôsobí už názov samotnej stránky, ktorý je BILLA Slov. Okrem toho, po prečítaní správy je jasné, že s podobným množstvom gramatických a štylistických chýb by oficiálne zastúpenie reťazca určite so svojimi zákazníkmi nekomunikovalo. Ide tak o jasný podvod s cieľom vylákania osobných informácií o používateľoch. BILLA v tomto prípade neplánuje vykonať žiadne právne kroky, no používateľov vyzýva k nahláseniu danej stránky. 

Vidina nákupnej poukážky v hodnote 140 € pred Vianocami by určite potešila každého z nás, no vždy by sme si informácie mali radšej vopred overiť (napríklad otvorením danej stránky a pozrieť dátum jej založenia, staršie príspevky či počet fanúšikov).

Zdroj: Facebook 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú