Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Majitelia Xiaomi smartfónov majú v týchto dňoch minimálne jeden dôvod na radosť. Xiaomi totiž ohlásilo vypustenie globálnej verzie MIUI 12 a ako píše portál GSMarena, aktualizácia bude dostupná už 19. mája.

Najnovšia verzia nadstavby MIUI 12 od Xiaomi je stále postavená na verzii Android 10, no napriek tomu prináša niekoľko zásadných noviniek, ako vylepšený dizajn, nové, ale hlavne jednotné animácie či ešte prepracovanejší tmavý režim.

Developeri pracujúci na československej ROM už stihli vytvoriť MIUI 12 v českej a slovenskej lokalizácii, ktorá sa dá stiahnuť manuálne. Tu ale treba mať na pamäti, že táto ROM vychádza z čínskej developerskej verzie. Tí, ktorí však radšej nechcú nič riskovať pri manuálnej inštalácii a sú ochotní si počkať na vypustenie globálnej verzie, majú dôvod na radosť.

Xiaomi originálnym spôsobom odhalilo dátum, kedy bude aktualizácia pre smartfóny v globálnej verzii dostupná. Z jednoduchého matematického hlavolamu, ktorý umiestnilo na svoj Twitter, vychádza číslo 19, a teda aktualizácia by mala byť v podporovaných zariadeniach dostupná už 19. mája.

Zdroj: GSMarena, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú