Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Podpora Windowsu 7 onedlho oficiálne skončí. Microsoft používateľom pripomína dôležitý dátum, po ktorom už nebudú ich zariadenia s týmto starým systémom dostávať aktualizácie, pokiaľ si nezaplatili rozšírenú podporu. Po skončení podpory bude Windows 7 nechránený voči možným chybám. Microsoft bude ľudí upozorňovať a informovať o prechode na Windows 10 na celú obrazovku, informuje Neowin.

Spoločnosť plánuje ukončiť podporu spomínaného systému 14. januára 2020 a veľké oznámenie sa začne používateľom na počítačoch zobrazovať už v nasledujúci deň. Zároveň upozorňuje, že zariadenia s Windows 7 sú zraniteľnejšie voči možným útokom a využívajú starší hardvér ako novšie počítače so systémom Windows 10. V notifikácií Microsoft nebude ľudí priamo nútiť k prechodu na novú verziu systému.

Používatelia budú môcť toto veľké upozornenie skryť tromi spôsobmi, informuje The Verge. Oznam budú môcť označiť, aby sa im zobrazil neskôr, nezobrazoval už vôbec alebo budú môcť zistiť bližšie informácie o ukončení podpory. Na obrazovke zostane aktívny, pokým používateľ nezvolí niektorú z možností. Vybraným zákazníkom však Microsoft naďalej poskytne platenú podporu na ďalšie 3 roky.

Zdroj: Neowin, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú