Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V poslednom čase sa v Austrálii rozšírili prípady podvodných emailov, v ktorých chcú záškodníci zistiť od ľudí informácie o ich účte v banke. K tomu však využívajú rafinovaný spôsob. Falošný email chce v mene spoločnosti Netflix od používateľa aktualizáciu platobných údajov, no jedná sa o podvod, ktorý môže ľudí pripraviť o peniaze.

Do emailových schránok ľudí neustále prichádza rôzna pošta, no okrem dôležitých správ a spamov sa čoraz častejšie stretávame aj s podvodnou poštou, ktorá môže narobiť veľké problémy. Tie teraz ohrozovali ľudí v Austrálii, ktorých sa podvodníci snažili oklamať emailom pod menom Netflixu, informoval Daily Mail. Stránka pre aktualizáciu platobných údajov vyzerala ako originál, avšak mala niekoľko gramatických a vizuálnych nedostatkov. 

Aktuálne však už má byť zrušená. Prvýkrát na ňu upozornila bezpečnostná firma MailGuard ešte v stredu. Každý by si tak mal dávať na prichádzajúce emaily pozor a aj to, čo môže vyzerať ako dôveryhodná správa so známym logom, môže byť niekedy podvod. Falošná pošta má väčšinou niekoľko znakov, podľa ktorých sa dá rozoznať. Či už ide o zlý pravopis, alebo len malé nedostatky v spracovaní textu, každý detail môže ľudí zachrániť od toho, aby niekomu odovzdali svoje peniaze.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú