Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počet aktívnych online hráčov na platforme Steam v uplynulých dňoch lámal dlhoročné rekordy. Presne 9. februára bolo súčasne online až 19 107 803 hráčov. Podľa analytika Daniela Ahmada môže za tieto skvelé čísla aktuálne úradujúci koronavírus, informuje portál PCgamer.

Dlhoročný rekord v počte online používateľov na platforme Steam sa podarilo prelomiť už 2. februára, no o týždeň neskôr bolo toto číslo vyššie ešte o viac ako 300 000 ľudí. Ako informuje GameSpot, nový rekord v počte ľudí, ktorí hrali hru v rovnaký čas, padol aj pri fenoméne Counter Strike: Global Offensive. Hru v tento rekordný deň hralo 901 000 hráčov súčasne, čo taktiež prekonalo predchádzajúci rekord z apríla 2016 o viac ako 50 000 ľudí.

Analytik Daniel Ahmad prišiel k vskutku zaujímavému záveru, čo by mohlo stáť za momentálnou „popularitou“ CS:GO a Steamu všeobecne. Daniel sa domnieva, že za tieto vysoké počty online hráčov môže predovšetkým aktuálna hrozba koronavírusu. Ľudia v Číne sú v týchto dňoch zväčša zavretí doma, neostáva nič iné, ako si krátiť čas hraním hier.

Zdroj: PCgamer, GameSpot

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú