Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Softvérová základňa nových zariadení Apple postavených na vlastných čipoch M1 sa pomaly rozširuje. Portál AppleInsider informuje, že obľúbená streamovacia služba GeForce Now je už plnohodnotne podporovaná aj na nových zariadeniach.

Herné streamovanie je za posledných dvanásť mesiacov na poriadnom vzostupe. My sme mali možnosť pozrieť sa na xCloud od Microsoftu a Stadiu od Google, kedy sme v oboch prípadoch aj napriek prvotnému skepticizmu ostali príjemne prekvapení.

Medzi hráčmi je ale rozhodne najobľúbenejšou medzi nimi GeForce Now, a to najmä vďaka jej technickej spoľahlivosti. Zároveň jej obrovskou výhodou je aj možnosť streamovania vlastnej knižnice Steamu, kedy v závislosti od plánu môžeš tieto hry hrať „na cudzom počítači“ aj úplne zadarmo.

Najnovšie informácie vytiahnuté z dokumentov opisujúcich nové vlastnosti aktualizácie s označením 2.0.27 poukazujú na natívnu podporu služby už aj na Apple zariadeniach s čipom M1.

Doteraz bol klient na Macu mini, MacBooku Pro a MacBooku Air s M1 procesorom spustiteľný len skrz nástroj Rosetta 2, keďže GeForce Now bolo na ich Intel variantoch dostupný už dlhšiu dobu.

Svoju roky budovanú knižnicu Steamu si zahráš už aj na tých najefektívnejších strojoch. Jediná podmienka 1080p hrania v 60 fps je skalopevné internetové pripojenie o rýchlosti optimálne na úrovni 50 Mbit/s.

Zdroje: AppleInsider, NVIDIA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú