Aj keď to zrejme väčšina očakávala, tak už teraz je známe, že pripravovaná konzola od Sony, Playstation 5, nebude tak výkonná, aby prekonala počítačové zostavy – informuje Tech Radar.

Od novej konzoly Playstation 5 sa očakáva veľa. Už rôzne úniky naznačujú, že pôjde o skutočne výkonné zariadenie. Nie však natoľko, aby mohlo prekonať počítačové zostavy s TOP komponentami. Hoci si to niektorí spočiatku mysleli. Nedávny únik poukázal na možnú grafiku v PS5, ktorá má takt až 2 GHz. Hoci si to viacerí spojili s grafickou kartou Nvidia RTX 2080, táto karta to určite nebude. Dôvodov je pritom viacero.

Tým hlavým je cena. Aj po zohľadnení faktu, že sa konzoly predávajú výrazne pod cenu, len samotná grafická karta stojí 700 € a viac. Ďalším dôvodom je, že v nových konzolách budú nepochybne použité komponenty od AMD a nie od Nvidie.

Tak či onak, pripravovaná konzola bude poriadne výkonná a vzhľadom k cene ide o terno. Aj keď výkonom možno high-end počítače neprekoná, v pomere cena/výkon vyhráva na plnej čiare.

Zdroj: TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú