Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Sony bilancuje uplynulý štvrťrok a zdá sa, že môže byť maximálne spokojná. S PS4 sa im podarilo prekonať predaje prvej konzoly PlayStation, čím sa PS4 stáva druhou najpredávanejšou konzolou spoločnosti doteraz, informuje Engadget.

PlayStation 4 má aktuálne na svojom konte 102.8 milióna predaných kusov, no najlepšie predávajúcu sa konzolu od Sony, PlayStation 2 s počtom 155 miliónov kusov, už zrejme štvrtá generácia neprekoná.

Aj napriek tomu, že sa konzole od svojho vydania darilo, jej predaje v posledných mesiacoch rapídne klesajú, čo si však Sony plne uvedomuje a akceptuje. Za tento pokles môže príchod novej generácie, ktorú uvidíme už budúci rok.

Letsgodigital

Ako píše TheVerge, medziročne klesli tržby hernej divízie Sony o 28 %, vďaka čomu analytici spoločnosti upravili aj predpoklady na predaj hardvéru pre tento rok z očakávaných 15 miliónov kusov na 13,5 milióna. Tržby hernej divízie Sony však ešte stále môžu zlepšiť exkluzivity v podobe The Last of Us Part 2, Death Stranding či Shenmue III, ktoré uvidíme už v najbližších dňoch, respektíve začiatkom budúceho roka v prípade The Last of Us.

Zdroj: Engadget, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú