Od debutu procesorov Ryzen 3000 na konferencii E3 už ubehol nejaký čas. AMD vtedy ukázalo perfektné čísla svojich noviniek a po istom čase ich potvrdzujú už aj recenzenti.

Portál ArsTechnica sa v jednom zo svojich posledných príspevkov sústredil na nové procesory Ryzen 3000 od AMD. Tie totižto asi poprvýkrát za posledných 20 rokov dohnali, ak nie prevýšili, konkurenčné čipy od Intelu. Ak chceme porovnávať dva procesory, zaujímajú nás tri hľadiská, konkrétne výkon, spotreba energie a cena. Zvíťaziť v jednom hľadisku je jednoduché, no pokryť všetky tri je už ťažšie.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/cpubenchmark.net

Ak si zoberieme do úvahy porovnanie procesorov Ryzen 7 2700 a Intel i7-8700, Intel vedel doručiť vyšší výkon o takmer 16 % pri teste jedného jadra a 14 % pri teste viacerých jadier. Spotreba energie bola takmer rovnaká, no AMD kraľovalo na pôde ceny, kedy bol jeho procesor lacnejší o takmer 29 %. Víťaz sa dal určiť len na základe preferencií zákazníka, avšak najnovšie procesory Ryzen 3000 priniesli končne zmenu.

Nová 7 nm technológia prináša výkon, výbornú spotrebu energie a cena je vskutku prijateľná. Túto skutočnosť už potvrdilo mnoho recenzentov ako napríklad portály Tom’s Hardware, PCworldGizmodo, či známy benchmark cpubenchmark.net.

Zdroj: arsTechnica

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú