Už na zajtra (27. októbra) je naplánované vydanie najočakávanejšej hry 2023 – Alan Wake 2. Tú si ale podľa všetkého nezahrá každý. Ako informuje portál Digital Trends, hra má mať podľa dostupných informácií, ktoré sa šíria na Reddite, až také ohromné požiadavky, že ju plynule rozbehne len 7 % hráčov.

Aj keď sú výkonnostné požiadavky skutočne bezprecedentne vysoké, informácie z Redditu nie sú celkom pravdivé, píše redaktor Digital Trends, ktorý mal možnosť hru ešte pred oficiálnym vydaním „ohmatať“ hneď na niekoľkých rôznych počítačoch.

Podľa neho je hranie pri 1080p plne realistické na každom z nich, pričom pozoroval snímkovanie v rozmedzí 40 až 60 FPS. Stále však platí, že použil niektoré z najnovších grafických kariet, ktoré ani náhodou dnes nie sú štandardom pre drvivú väčšinu hráčov. Reč je konkrétne o kartách RTX 4090, RTX 4070, RX 7600, RTX 2060 Super, a RX 5700.

Ohromné požiadavky hry si môžeš pozrieť nižšie, vývojári hry ich na oficiálnom Twitteri hry zverejnili len pred necelým týždňom. Mimo iného je zaujímavé aj to, že samotná hra zaberá až 90 GB priestoru na disku, čo by ešte pred niekoľkými rokmi bolo absolútne nemysliteľné – aj dnes ide o citeľný nadštandard.

Twitter/Alan Wake 2

Ak teda nemáš najnovšiu grafickú kartu, Alan Wake 2 si žiaľ pohodlne nezahráš. Z každej strany sa ozýva, že má ísť kvalitatívne o titul roka, no väčšina ľudí v dohľadnej dobe nebude mať príležitosť si ho vyskúšať, čo je obrovská škoda.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú