Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Applu sa nové nariadenie ruskej vlády zjavne nepáči. Rusko chce totižto do všetkých zariadení predávaných v krajine dostať vládny softvér. Americký gigant toto konanie prirovnáva k Jailbreakingu.

Pred nejakým časom sme informovali o odhlasovanom ruskom zákone, podľa ktorého sa budú môcť v krajine predávať len tie zariadenia, ktoré budú mať v systéme predinštalovaný vládny softvér. To sa samozrejme nepáči Applu, ktorý si súkromie svojich používateľov cení a svoje zariadenia odmieta odblokovať aj americkým vládnym agentúram ako FBI.

Portál MacRoumors tentoraz priniesol najnovšie správy týkajúce sa prijatého kontroverzného zákona. Podľa nich jeden nemenovaný zdroj z pozadia Applu obchodnému denníku Kommersant povedal:Mandát na pridávanie aplikácií tretích strán do ekosystému spoločnosti Apple by bol ekvivalentný Jailbreakingu. To by predstavovalo bezpečnostnú hrozbu a spoločnosť nemôže tolerovať tento druh rizika.

Applu sa samozrejme proti nariadeniu ruskej vlády stavia a otázkou zostáva, či kvôli nemu opustí ruský trh alebo bude musieť revidovať svoj obchodný model. Táto otázka tak naďalej ostáva hudbou blízkej budúcnosti, nakoľko nový zákon vstúpi do platnosti od júla 2020.

Zdroj: MacRoumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú